Cum pastrez echilibrul intre pret si calitate in amenajarea unui interior?

Imi permit calitate in amenajare? Designerii de interior vin cu cateva sugestii.

Daca ti-ai cumparat un apartament, nu vrei ca amenajarea interiorului sa te coste cat un al doilea, asa ca te gandesti la pret versus calitate. Unde faci rabat si unde investesti pe termen lung?

design interior modern.jpg

Cea mai folosita dintr-o casa e canapeaua, atat de familie, cat si de musafiri. Pentru ca uzura e mare, gandeste-te, spre exemplu, la o canapea tapitata cu piele. Va deveni repede piesa de mobilier eleganta si laudata, care va da prestanta camerei, chiar daca alte piese complementare nu vor fi din aceeasi categorie de pret. Compara canapeaua cu o bluza pe care ti-o cumperi dintr-un mall, de care te bucuri un sezon si apoi remarci ca se scamoseaza si e buna de transformat in outfit de casa. 

amenajare interior.jpg

Daca vrei o canapea care sa-ti tina spatele mai mult de cateva sezoane, gandeste-te la finisaje, materiale de calitate, chiar si la o comanda personalizata. Mai mult, imagineaza-ti multifunctionalitatea canapelei de piele – se potriveste si intr-un design de interior vintage, clasic, minimalist, nordic, industrial sau modern. Aceeasi canapea poate fi adaptata dintr-o casa intr-alta, daca e cazul, intr-un birou, dormitor sau living. Nu simti ca ai castigat deja bugetul investit?

canapea piele.jpg

O alta piesa de mobilier care-ti completeaza estetica in living este biblioteca. E util sa faci rabat de la calitate daca anticipezi ca te muti des, ca ai nevoie sa dezmembrezi rafturile la fel de repede pe cat le-ai instalat si ca nu vrei sa fii stresat cand pleaca duba cu mobilierul tau. Dar daca stii ca te-ai mutat intr-un spatiu pe termen lung, poate cand iti bei cafeaua pe canapeaua de piele, vrei sa te uiti la o biblioteca vintage din lemn de brad, cu usi de sticla, cu suficiente rafturi de depozitare pentru decoratiuni sau colectia de carti.

design.jpg

Daca tii la unicitate, cand alegi biblioteca poti sa ai in vedere si productia hand-made, la comanda. Spre exemplu, partenerii nostri de la By Durieux, o companie de familie infiintata acum 20 ani, construieste si finiseaza dulapuri si biblioteci – pe care le puteti gasi si in magazinul online Interior. Acolo, grija pentru mediu e o prioritate, asa ca munca a ramas manuala pentru ei, iar lemnul provine din paduri in care replanteaza puieti. 

design interior amenajare clasic.jpg

Daca esti interesat de povestea din spate a brandului, detalii iti pot da si designerii nostri de interior. Avantajul, cand comanzi o asemenea biblioteca, este ca poti alege dintr-o gama de 30 de culori si din mai multe nivele de antichizare, deci ai un cuvant de spus in finisajul lemnului. Ceruit sau vintage?

mobilier decoratiuni design.jpg

Vestea buna este ca biblioteca devine la fel de versatila ca o canapea de piele: se integreaza si intr-un decor eclectic si industrial, asa ca valoarea nu-i scade, chiar daca iti schimbi, poate, gusturile in trei ani. E ca si cum ai ales intr-o zi, sa nu mai cumperi o bluza dintr-un mall, ci din atelierul unui designer. Doi ani mai tarziu, scamele stau departe, n-a intrat nimic la apa. Nu uita ca nu doar hainele, ci si mobilierul devin o oglinda a ta si a valorilor tale.

amenajare design interior.jpg

Nu spunem ca e simplu sa investesti in calitate. Suntem predispusi sa gandim in viitorul apropiat si nu vrem sa ne dispara brusc banii din cont sau sa para ca am cheltuit pentru un moft extravagant. Dar poti echilibra „mofturile” prin alegerea unor perne decorative, draperii sau chiar mesenoptiere din magazine accesibile. Sau poate nici nu va fi nevoie, daca te sfatuiesti din timp cu designerii nostri.

design mobilier.jpg

In orice directie ai inclina balanta, designerii nostri ies in intampinare cu si mai multe sfaturi practice, ca tu sa pastrezi un echilibru intre calitate si pret.

design interior clasic.jpg

Sursa imagini: Pinterest.

Milena Taranu | 21.06.2019

Vezi toate articolele