Cum ne amenajam balconul
8 idei practice pentru un refugiu perfect
Abia astepti zilele insorite, in care te poti relaxa in voie, pe balcon. Transforma aceasta extensie a apartamentului tau intr-o oaza de confort si relaxare!
In zilele calduroase si serile relaxante care se apropie, un balcon neprimitor, indiferent de marimea lui, e o tragedie. Daca a devenit spatiu de depozitare pentru florile uscate din apartament si pentru mobilierul uzat sau daca pur si simplu ai vrea sa-i dai un aspect mai atractiv, avem vesti bune! Exista o multime de idei simple care te ajuta sa faci din balcon o oaza de relaxare in care sa-ti petreci diminetile si serile in sezonul cald.
Redecorarea balconului nu este o operatiune complicata. Iata cateva solutii practice pentru a transforma acest spatiu:
1. Scoate toate lucrurile vechi. De azi, balconul nu mai este un loc de depozitare, ci un teritoriu functional, cu drepturi depline, al casei tale.
2. Monteaza o jardiniera cu flori pe balustrada. E perfecta pentru un balcon mic: poti sa ai flori aici fara sa ocupi niciun centimetru din spatiul pretios al balconului.
3. Cumpara mobilier minimalist. Intr-un balcon foarte mic ai nevoie doar de o masuta si doua scaune pliabile. Daca spatiul permite, o canapea cu spatiu de depozitare e perfecta.
4. Daca ai o canapea din rachita sau din lemn, acopera-o cu o saltea potrivita si perne colorate. Senzatia de confort pe care o vei avea se va transforma in dependenta.
5. Foloseste peretele principal ori pe cei laterali pentru a fixa jardiniere cu flori - balconul va prinde viata si culoare.
6. Ridica o bariera si impotriva soarelui puternic. O poti improviza prin alinierea mai multor ghivece cu flori inalte (yucca, ficus) aliniate spre zona exterioara a balconului, sau cu accesorii specifice (gratare din lemn sau metalice, bete din bambus lungi prinse in capete, perdele, jaluzele). Daca spatiile goale sunt prea mari, foloseste plante cataratoare pentru a le umple.
7. Poti sa induci atmosfera unei gradini folosind accesorii din rachita, bambus si lemn - placi pentru pardoseala, masute si taburete.
8. Creeaza o seara feerica cu o salba de beculete, cu lumina galbena sau in diverse culori. Cand iti doresti o atmosfera mai intima, cateva lumanari pe farfuriute asezate pe podea, in locurile mai ferite, si un felinar sunt de ajuns pentru a-ti prelungi sederea in acest loc dincolo de lasarea intunericului.
Nu ezita sa iei legatura cu un specilist in design interior care sa te ajute sa iei deciziile potrivite.
Contacteaza-ne pentru a incepe un proiect.