Cum a transformat epidemia relatia cu locuinta

Ce va fi diferit?

O mare parte a anului 2020 am petrecut-o in case. Inceputul lui 2021 nu se va deosebi prea mult de ce s-a intamplat pana acum. Va fi mai multa speranta in legatura cu un vaccin care va curma epidemia, dar va dura pana raspandirea acesteia va fi oprita.

Casa a devenit intregul nostru univers in ultima perioada de timp. Nimeni nu s-ar fi asteptat la asa ceva. Este loc de munca, destinatie de calatorie, cafenea, restaurant, sala de cinema, iar mall-ul se afla pe ecranul laptopului de pe masa din sufragerie.

Tanara generatie nu a fost pregatita pentru a petrece luni de zile in casa. Locuinta era doar un popas de noapte inainte de a porni intr-o noua aventura. De aceea, cei cu varste intre 20 si 35 de ani nu investeau in case. Multi dintre ei locuiau cu chirie sau aveau apartamente mici pentru care plateau rate.

E greu de spus daca epidemia va schimba modul in care ne raportam la casele noastre. Daca o data cu iesirea din carantina ne vom relua viata cu aceeasi intensitate sau vom ramane mult mai legati de casele noastre.

Dupa toate indiciile, va exista o modificare a modului nostru de raportare la case. Va exista o tendinta ca multa lume sa se mute din orase spre periferii, la case cu o curte cat de mica. Acest fenomen va fi accelerat si de descoperirea faptului ca munca de la distanta, online, poate fi chiar mai productiva decat cea de la birou. Timpul pierdut cu deplasarea, cu blocajele in trafic poate fi folosit mult mai eficient.

Efectele se vor vedea in timp, dar va exista o tendinta in societate, cel putin in prima faza, ca marile aglomeratii sa fie evitate, sa se caute locuri mai retrase, mai aerisite, asta si in ce priveste modul de a calatori si de a petrece vacantele, dar si a modului de a-ti petrece timpul liber.

In urma epidemiei vor aparea modificari ale stilului nostru de viata, iar casa va ramane pentru multa vreme de acum inainte centrul universului, locul unde ne vom simti protejati.

Din aceasta cauza, modul cum arata, functionalitatea si capacitatea ei de a te ajuta sa-ti traiesti viata intr-un mediu de calitate devine o preocupare pentru tot mai multa lume.

Pentru a dezvolta un proiect de modernizare a locuintei e bine sa iei legatura cu specialisti in design interior.

Nu ezita sa folosesti aplicatia pentru redecorare dezvoltata de Interioronline.

Poti oferi un card cadou cuiva drag despre care stii ca doreste sa-si redecoreze o camera.

Milena Taranu | 29.11.2020

Vezi toate articolele

Recomandari