Combinatii de culori pentru terasa: ce sa alegi ca sa te simti toata vara ca in vacanta

Destinatia ta de vacanta, la doi pasi de casa

Pentru multi dintre noi, vara inseamna vacanta. Asteptam cu sufletul la gura acea saptamana de relaxare (sau saptamani, in cazul celor mai norocosi), iar dupa ce ne intoarcem din concediu, ramanem cu nostalgia locurilor pe care le-am vizitat. Dar pentru a prelungi si mai mult starea de vacanta, poti sa-ti transformi terasa intr-o oaza de confort cu influente care iti amintesc de zonele frumoase pe care le-ai vazut si culturile interesante care te-au impresionat. 

Diferite stiluri de amenajare si combinatii de culori pentru terasa te pot purta inapoi, chiar si cu gandul, in cele mai frumoase vacante de vara pe care le-ai trait pana acum. Nu uita ca poti apela oricand la specialistii nostri pentru amenajarea terasei perfecte, care sa te faca sa te simti in fiecare zi ca in vacanta. 

Albastru si alb - terasa in stil mediteranean

Asocierea dintre albastru si alb probabil ca te duce cu gandul la vacantele petrecute in insorita Grecie. Este o combinatie de culori relaxanta si odihnitoare, ideala pentru terasa sau casa de vacanta. Include perne decorative si huse de mobilier in aceste doua culori sau foloseste imprimeul de tip dungi marinaresti pentru a inspira si mai mult atmosfera placuta a unei vacante petrecute pe insulele grecesti.

Oranj si albastru inchis - terasa in stil marocan

Daca ai calatorit in Maroc, sigur ti-au ramas in minte terasele traditionale in tonuri de albastru inchis, turcoaz si acel oranj caramiziu folosit de obicei pentru vopsirea zidurilor si caselor. Poti sa reproduci acasa, pe terasa ta, acel aer oriental fermecator daca alegi sa-ti amenajezi terasa in nuante de albastru inchis si oranj caramiziu. Accesoriile si elementele decorative cu aspect oriental, precum covoarele, pernele confortabile si felinarele din metal decupat sau din sticla colorata, sunt de nelipsit in cadrul unui decor in stil marocan.

Verde, alb si accente in nuante intense - terasa in stil tropical

Este destul de simplu sa reproduci pe terasa ta acea atmosfera tropicala pe care ai simtit-o in vacantele tale exotice. Cea mai buna combinatie de culori in acest caz este formata din verde crud, completat de alb si accente in nuante intense si calde, precum roz, galben, portocaliu sau rosu. Din decorul unei terase amenajate in stil tropical nu trebuie sa lipseasca plantele cu aspect exotic. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. 

Tonuri de rosu inchis si albastru - terasa in stil turcesc

Textilele si imprimeurile sunt elementele centrale ale unei terase decorate in stil turcesc. Vei avea nevoie de perne masive, confortabile, o masuta de cafea joasa si banci acoperite de textile cu imprimeuri de inspiratie orientala. Sunt predominante nuantele de rosu, grena si burgund, in asociere cu detalii in tonuri de albastru inchis. Bineinteles, in acest caz nu pot lipsi taburetul otoman, decoratiunile din sticla colorata sau felinarele. O terasa decorata in stil turcesc ofera confort si senzatia ca te afli intreaga vara in vacanta, chiar daca nici macar nu pleci de acasa.

Turcoaz, violet si galben - terasa in stil estival

Oriunde am merge in vacanta, vara este anotimpul culorilor vii, vesele si intense, care ne ofera o stare de bine si ne aduc zambetul pe buze. Poti sa recreezi aceeasi atmosfera euforica pe terasa ta daca alegi sa o decorezi in nuante deschise, pline de viata. O modalitate simpla de a alege o paleta de culori care iti va inveseli fiecare zi de vara este sa te lasi inspirata de obiectele decorative care iti creeaza o stare de bine. Poti sa pornesti de la un singur accesoriu colorat, asa cum sunt cele din colectiile marca Interior. De exemplu, pernele decorative din colectia Candy includ tonuri variate de turcoaz, violet sau galben, pe care sa le repeti in decorul terasei tale. Vei putea completa cu alte elemente decorative cu model geometric, in aceleasi nuante, precum tablourile canvas si farfuriile decorative marca Interior.

Ai nevoie de mai multe sfaturi pentru amenajarea terasei? Intra la sectiunea de pachete, comanda serviciile potrivite pentru tine si un designer de la Interior te va ajuta sa creezi spatiul perfect pentru relaxare.

Milena Taranu | 23.06.2021

Vezi toate articolele

Recomandari