Ce e important si ce nu atunci cand inchiriezi sau cumperi o garsoniera?

Descopera cateva sfaturi de la un arhitect interior

Una dintre cele mai mari provocari pentru o persoana care se muta intr-un oras mai mare pentru studii, pentru un loc de munca mai bine platit sau pentru ca vrea, pur si simplu, sa faca o schimbare in viata lui e sa gaseasca o locuinta decenta de inchiriat sau de cumparat si s-o transforme intr-una placuta si confortabila.

Din pacate, rareori piata inchirierilor si chiar cea a vanzarilor ofera ceea ce cautam cu adevarat la banii pe care ii avem.

Incheierea afacerii in sine reprezinta un compromis. In Bucuresti, chiria unei garsoniere mobilate cu gust, situata intr-o zona buna a orasului, intr-un imobil nou, este de peste 400 de euro pe luna. O suma foarte mare pentru multi.

Multi experti in design si imobiliare spun ca e mai bine sa ai criterii mai putine pentru inchiriere, dar clare. De exemplu: sa fie aproape de locul de munca, sa fie intr-un bloc nou, la orice etaj si sa aiba bucatarie separata.

Daca ofertele gasite depasesc bugetul, incepi sa renunti la unele criterii.

Nu trebuie sa pui accentul pe cum arata pentru ca redecorarea unei locuinte se face mai usor decat banuiesti si nu trebuie realizata peste noapte. E mult mai important ca locuinta sa fie functionala - instalatiile sa nu aiba probleme, sa nu gasesti igrasie, ferestrele sa fie etanse, sa existe aer conditionat, sa ai presiune la apa. Acestea sunt lucruri mai importante decat cum sunt vopsiti peretii sau ca mobilierul din interior e demodat.

Redecorarea unei locuinte inchiriate trebuie inceputa printr-o curatenie generala, apoi cu realizarea unui plan. E bine sa contactezi un designer interior.

Pentru aceasta operatiune poti realiza un proiect cu ajutorul aplicatiei de design interior dezvoltata de interioronline.ro.

Redecorarea unei garsoniere e o buna oportunitate pentru a optimiza spatiul.

  1. poti separa locul de dormit de restul camerei;
  2. bucataria poate primi o noua infatisare si mai multe functionalitati - masina de spalat vase, de exemplu;
  3. baia poate fi refacuta, tot asa si optimizarea spatiului;
  4. pentru camera exista multe posibilitati de a crea noi spatii de depozitare, dar si a unor elemente de mobilier suple care economisesc spatiul;

In concluzie, criteriile dupa care inchiriezi sau achizitionezi o garsoniera trebuie sa fie cele care au legatura cu localizarea imobilului, soliditatea si functionalitatea sa, eventual nivelul de zgomot. De redecorare ne ocupam noi si putem face minuni! Contacteaza-ne!

Milena Taranu | 05.08.2020

Vezi toate articolele

Recomandari