Castiga spatiu, economiseste bani! Fa un proiect de design inainte de a cumpara o locuinta

Platesti mai putin daca stii mai mult

Poti transforma o garsoniera intr-un apartament cu doua camere?

In marile orase, pretul locuintelor, chiar si dupa o perioada de stagnare, va continua sa creasca. 

Sunt tot mai multi oameni care prefera sa cumpere o garsoniera mai ieftina printr-o singura plata decat sa se imprumute la banca, sa plateasca un pret dublu si sa fie datori decenii la rand.

O garsoniera intr-un bloc nou, cu bucatarie decomandata, intr-o zona buna din Bucuresti sau Cluj - cele mai scumpe piete imobiliare din Romania, costa intre 50.000 si 60.000 de euro.

Pe piata materialelor de constructie in ultimii ani s-a produs o adevarata revolutie. Pentru a obtine confortul si relaxarea dorita intr-un spatiu mai mic e nevoie de un concept bun de design interior.

Exista posibilitatea de a transforma o garsoniera intr-un apartament cu doua camere! Pentru o solutie optima apeleaza la un designer de interior.

Garsoniera ta ar trebui sa aiba cel putin 30 de metri patrati fara bucatarie si baie. Cu o astfel de suprafata, cu ajutorul unui expert in design interior se poate crea un spatiu decent de locuit pentru un cuplu, fara copii.

In acelasi mod, se pot gasi solutii si pentru transformarea unui apartament cu doua camere, pentru a se crea o camera in plus pentru copil. In aceasta situatie trebuie sa tineti cont ca spatiul util al apartamentului ar trebui sa fie in jur de 50 de metri patrati.

Daca vreti sa achizitionati un apartament nou e chiar indicat sa dezvoltati un proiect de design al acestuia care sa se incadreze in buget, dar sa si raspunda nevoilor. Aplicand o astfel de strategie, se pot economisi mii de euro. 

De asemenea, e indicat ca si familiile care vor sa se mute de la doua la trei camere sa ia legatura cu un expert in design interior, pentru ca spatiul poate fi optimizat mult printr-un nou proiect de amenajare. 

Mai ales daca micul apartament e situat intr-o zona buna a orasului, iar bugetul nu permite achizitionarea unui apartament mai mare in aceeasi zona.

O buna parte a deciziei de cumparare a unei locuinte are legatura cu spatiul, de aceea e bine ca inainte sa va hotarati ce cumparati sa vorbiti cu un designer interior, pentru a sti cu exactitate daca apartamentul respectiv raspunde cerintelor.

 

 

Milena Taranu | 02.06.2020

Vezi toate articolele

Recomandari