Casa viitorului

Casa multifunctionala

Cea mai importanta tendinta in ce priveste designul interior pentru 2021 este realizarea unei locuinte multifunctionale. Epidemia a transformat profund stilul de viata a unei bune parti a populatiei. Casa a devenit locul in care muncim, invatam, ne distram si ne odihnim.

Mai multi designeri vin deja cu propuneri pentru elemente de mobilier care sa satisfaca mai multe utilizari si nevoi ale oamenilor in raport cu locuinta. 

Modificarea elementelor de mobilier

„Asta inseamna sa realizam un scaun de birou care sa fie confortabil pentru zilele lungi de munca, dar suficient de estetic incat sa poata fi folosit si ca un scaun pentru o masa care, de asemenea, e prevazuta si ea cu sertare subtiri, potrivite pentru depozitarea unui laptop”, spune designerul Janet McCulley, de la McCulley Design Lab, San Diego, SUA.

La aceasta se adauga diferite tipuri de abordare pentru toate elementele de mobilier. Un pat mai mare in dormitor si accesorii pentru a putea lucra din el. 

De asemenea, camera copiilor trebuie adaptata atat pentru procesul de invatare online cat si pentru joaca.

Criza de spatiu si de lumina

Casa multifunctionala are nevoie de un colt, un spatiu dedicat in care sa fie montata o banda de alergare si o bicicleta pe trainer. Nevoia de miscare, de sport, complica mult tot ce inseamna reamenajarea unei locuinte. 

La toate acestea se adauga si nevoia de ferestre mari care sa lase lumina naturala sa intre.

Trebuie creat un proiect care sa combine stilul, facilitatile si confortul. 

Si in 2021 vom petrece mult timp in case, iar unele schimbari din viata noastra vor ramane. Cea mai importanta este cea legata de munca de acasa. Pandemia i-a ajutat sa inteleaga si pe administratorii afacerilor, dar si pe salariati ca acest tip de munca e benefic atat in ce priveste productivitatea cat si in ce priveste satisfactia angajatilor.

Relatia cu casele noastre s-a schimbat

Din acest motiv, tot ce inseamna mobilier si accesorii pentru munca vor avea nevoie de un spatiu dedicat in interiorul locuintelor. In viitor, oamenii vor munci mult mai mult si mult mai des de acasa.

Apartamentele si casele noastre se vor transforma pentru ca relatia noastra cu ele s-a schimbat - au aparut nevoi noi si am dat peste multe obstacole in ce priveste munca si confortul locuintelor noastre.

Pentru a dezvolta un proiect de design foloseste aplicatia dezvoltata de Interior online.

E important sa te consulti cu un expert in design interior pentru a reusi sa-ti transformi viziunea in realitate. 

Milena Taranu | 11.01.2021

Vezi toate articolele

Recomandari