Cand spatiul de joaca pentru copii nu e o joaca!

In interior sau exterior, un mare ajutor pentru parinti

Multi parinti au realizat ca apartamentele lor nu sunt pregatite pentru provocarile aduse de izolare.

A fost o adevarata aventura pentru multi dintre ei sa lucreze de acasa alaturi de copiii mici care se plictiseau repede si cereau atentie.

Spatiul de joaca pentru copii din interiorul apartamentelor a devenit o cerinta tot mai des intalnita la cei care se gandesc sa-si reamenajeze locuinta.

De la situatia ideala la realitate

Spatiile de joaca pot fi concepute atat in interior, celebra camera a copiilor, dar si in exterior daca apartamentul sau locuinta dispune de balcon sau de terasa. Daca are o curte, lucrurile se simplifica si mai mult.

E mult mai dificil sa dezvolti acest concept in apartamente si locuinte mici.

In interior, ideal ar fi ca apartamentul sa aiba o camera dedicata copiilor. De asemenea, un plus ar fi ca fiecare copil sa aiba camera sa. Cum realitatea din teren difera mult de situatiile ideale, pot fi gasite solutii si pentru o singura camera pentru doi copii.

Camera celor mici poate fi gandita cu paturi suprapuse pentru a se castiga cat mai mult spatiu. Intr-o astfel de situatie se pot amenaja doua birouri, dulapuri, iar partea centrala a camerei sa ramana libera pentru joaca.

In cazul in care copiii sunt foarte mici si au nevoie de supravegherea unui parinte, locul de joaca se poate amenaja in sufragerie pentru o perioada limitata de timp. Trebuie avute in vedere cateva mici masuri de siguranta pentru ca accidentarile sa fie evitate.

In timp ce un parinte are grija de copii, celalalt poate sa lucreze sau sa se ocupe de aprovizionare, curatenie, etc.

Pentru dezvoltarea unui concept functional in ce priveste camera copiilor e important sa contactati un expert in design interior.

Puteti incepe propriul proiect, folosindu-va de aplicatia interioronline.ro.

La joaca pe balcon sau pe terasa

Pentru amenajarea unui spatiu de joaca pe balcon sau pe terasa, deasemenea, e important sa luati legatura cu un specialist. Trebuie sa aveti in vedere masuri drastice de siguranta pentru evitarea accidentelor, caderilor peste balustrada, catararile, astfel incat sa fie evitata o tragedie. In astfel de spatii, copiii nu trebuie lasati nesupravegheati.

In conditiile actuale, in care oamenii au petrecut foarte mult timp in casa, o solutie de spatiu de joaca pentru copiii in aer liber e foarte cautata. Ea se poate realiza, folosindu-se un mobilier adecvat, realizandu-se o pardoseala rezistenta la intemperii, dar prietenoasa, care sa permita desfasurarea arsenalului de jucarii si miscarea libera a copiilor. 

Activitatile desfasurate trebuie sa fie adecvate cu spatiul, iar aici parintii au un rol important in selectarea acestora. Nu are rost sa amenajezi un astfel de loc de joaca, iar copilul sa nu aiba posibilitatea sa se miste in voie sau sa aiba acces la jucarii.

Spatiile de joaca din interiorul apartamentelor, dar si cele care pot fi amenajate pe balcon sau pe terasa sunt esentiale in ce priveste usurarea efortului depus de parinti. Cresterea unui copil in noile conditii a devenit o sarcina tot mai dificila.

Milena Taranu | 02.06.2020

Vezi toate articolele

Recomandari