Camera de oaspeti multifunctionala

Cum obtii spatiu pentru oaspeti intr-un apartament mic?

Daca locuiesti intr-o garsoniera sau intr-un apartament mic, poate fi o provocare sa transformi spatiul intr-o camera de oaspeti multifunctionala. Pentru asta, un designer de interior te poate ajuta sa iti formezi un ochi multifunctional in amenajare.

Practic e cuvantul-cheie cand iti faci lista de mobilier si corpuri de iluminat pentru camere. Gandeste-te din start la o canapea extensibila, pe care sa doarma seara 1-2 prieteni, dupa povesti la un pahar cu vin. Practice pot fi si fotoliile-pat, cu avantaje pentru cand gazduiesti doua persoane care nu vor sa imparta o canapea. Totodata, flexibilitatea de a muta fotoliile prin spatiu cand simti nevoia de o schimbare te va bucura. 

Sa nu uitam de caracterul lor multifunctional. Daca ai cativa prieteni in vizita, solutia e sa extinzi fotoliile si sa le folosesti ca banchete in jurul unei mese imbelsugate. Completate cu perne decorative se pot transforma si in canapele practice, spatiu de relaxare, pentru citit sau atipit, intr-o duminica la amiaza. Totodata, verifica si mobilierul modular, cand o canapea se converteste in doua fotolii si cateva taburete prin separarea pieselor.

Pentru spatiu folosit si mai eficient, gandeste-te la posibilitatea unui pat „cutie de chibrituri”. E exagerata formula, dar de ce sa nu iei in considerare un pat rabatabil de perete care vine intr-un ansamblu cu un dulap sau cu o comoda. Daca locuiesti singur si esti minimalist, exista mai multe tipuri de paturi-sertar, pe care le poti inchide dimineata si transforma in banchete.

O alta solutie din ce in ce mai cautata este peretele mobil, sau intrarea secreta spre dormitor - depinde cum vrei sa privesti lucrurile. Pe-o parte a peretelui ai o biblioteca verticala, cu rafturi, carti si un ecran, pozitionate in fata unei canapele, iar seara cand vrei sa te afunzi in pat, peretele fixat pe sine atat in tavan cat si in podea, se va deschide cu patul gata intins. 

Optiunile practice sunt suficiente, arhitectii si designerii inoveaza lumea interioarelor zi de zi, iar noi suntem aici sa te aducem la zi cu noutatile. Nevoia de aerisire si de construit pe verticala e din ce in ce mai mare, asa ca sunt de luat in calcul si cateva trepte de lemn interioare care sa te duca la patul de la etaj. Astfel, poti folosi „parterul” ca masa de lucru si spatiu de depozitare dedesubt. Asa are loc si musafirul tau in garsoniera sa intinda fotoliul pat. 

Printre solutiile mai brute pot fi si paletii din lemn, rama buna si solida pentru saltea. La o cina cu prietenii, paletii - vopsiti intr-o culoare preferata -, se pot transforma in fotolii dupa ce ridici salteaua la perete (pe post de spatar) si ii acoperi cu perne decorative.

Mai avem multe idei crete, asa ca scrie-ne de indata.

Sursa imagini: Pinterest

Milena Taranu | 12.09.2019

Vezi toate articolele

Recomandari