Bucataria, lovita de pandemie. 5 noi provocari care o vor transforma din temelie

Elemente definitorii, confort si spatiu de depozitare

Izolarea la domiciliu a avut un impact masiv asupra bucatariilor noastre. In ultimul deceniu, pentru cei care traiesc in marile orase, acest spatiu a semanat mai mult cu un show-room pentru invitati si un loc de luat micul dejun. 

Bucatariile au devenit locuri frumoase si utilate care erau folosite destul de rar.

Cei mai multi mancau la pranz in oras, in pauza de la serviciu. De multe ori, cina era servita tot in afara casei, alaturi de prieteni si familie.

Bucataria era o parte a locuintei in care se prepara cafeaua dimineata, se faceau sandvisuri pentru copii si salate. Da, e o exagerare, dar oricum, nici pe departe bucatariile n-au fost supuse la un asemenea nivel de exploatare cum a fost cel din timpul celor 60 de zile de stare de urgenta.

Modificarile produse de epidemie peste tot in lume, limitarea calatoriilor, distantarea sociala vor avea un impact major asupra locuintelor noastre. Acesta va dura ani de zile, iar multi experti se asteapta sa apara modificari in ce priveste proiectele de constructie ale caselor si apartamentelor.

Mai jos descriem 5 noi provocari in ce priveste designul bucatariilor dupa aceasta criza. 

Daca vrei sa-ti transformi bucataria astfel incat sa raspunda nevoilor generate de noua realitate e important sa iei legatura cu un specialist.

5 noi tendinte:

1. Criza spatiilor de depozitare ale alimentelor va duce la o regandire a elementelor de mobilier. Acestea vor trebui sa ofere o compartimentare mai riguroasa mai ales pentru depozitarea de produse pentru o durata mai lunga de timp.

2. Se vor reintoarce lazile frigorifice. Aceasta tendinta de stocare si inghetare a alimentelor se va manifesta o buna perioada de timp pentru ca oamenii vor deveni mult mai grijulii. Dintr-o data, o bucatarie va avea nevoie de spatiu pentru a integra un element care disparuse in ultimii ani.

3. Tendinta oamenilor de a cumpara frigidere mai mari va reprezenta  o alta provocare care va duce la regandirea designului pentru bucatarii.

4. Elementele de confort vor fi mult mai necesare intr-o bucatarie odata cu marirea perioadei de timp pe care oamenii o petrec in acest spatiu. In timpul izolarii, pe langa gatit, oamenii au luat efectiv trei mese pe zi in bucatarie. Dintr-o data scaunele s-au dovedit inconfortabile, masa insuficient de mare si nu exista niciun loc potrivit pentru a aseza laptop-ul.

5. Masina de spalat vase va capata un rol de regina a bucatariei. Cei care nu gateau in mod constant acasa nu au vazut pana acum nevoia acestui aparat de uz casnic, dar izolarea l-a facut indispensabil.

Bucatariile viitorului vor fi mai mari, extrem de bine utilate, iar mobilierul va incerca sa impace nevoia de spatiu de depozitare cu confortul. Si mai mult, decizia de cumparare a unui apartament va depinde tot mai mult de felul cum arata si cat de mare e bucataria. Ia legatura cu un designer Interior si incepe proiectul online!

Milena Taranu | 29.04.2020

Vezi toate articolele

Recomandari