2019 Trenduri si tendinte in design interior

O noua abordare in amenajarea casei tale

Nu ezita sa aplici noile trenduri si tendinte in design interior. De ce? Modul in care traiesti spune multe despre tine. Daca pana acum ai facut deja o lista cu lucrurile pe care ai vrea sa le imbunatatesti in acest nou an, e momentul sa te gandesti sa faci o schimbare si la “interior” – la celalalt interior, cel in care traiesti. :)

Micile schimbari iti pot aduce mai mult confort si satisfactie. Poate ca e un moment bun sa reflectezi de ce ar fi importanta (re)amenajarea casei, cum ti-ar influenta starea de spirit, ritmul si stilul de viata?


Anul vine cu tendinte noi dar si cu idei mai vechi reimprospatate si readuse in actualitate.

Iata cele mai importante 5 tendinte pe care echipa noastra de specialisti in amenajari le va pune in practica in acest an. Oricare din cele 5 trenduri pe care l-ai alege iti garantam ca vei simti o energie pozitiva in casa ta, ca si cum ar fi una absolut noua si pe care ti-ai dorit-o. Sunt 5 idei de retinut si de pus in aplicare:


───────────────────────────

1. Foloseste materiale naturale, chiar reciclate. Daca iubesti natura, ai grija de ea, chiar si in casa ta.

Materialele naturale (lemn, piatra, piele, tesaturi din in, canepa, bumbac, lana) sunt durabile, de calitate, dau un ton “cald” caminului tau si poti oricand sa le transformi in altceva daca te plictisesti. Cauta prin targuri si magazine de antichitati mobila veche reconditionata din lemn, diverse tapiterii sau textile si da-le alta forma sau cere ajutorul unui designer de interior pentru a le pune in valoare.

amenajari interioare.jpg

2. Consuma responsabil. Nu uita, deseori mai putin poate insemna mai mult.

Nu te ingropa in lucruri inutile. Achizitioneaza doar lucrurile necesare si scapa de cele vechi, nefolositoare. Doneaza sau schimba tot ce e de prisos. Mai mult spatiu inseamna mai multa energie, mai multa miscare, mai multa imaginatie.

minimal.jpg

3. Uita de gama culorilor monocrome sau neutre. Schimba atitudinea “cuminte” intr-una indrazneata, viu colorata.

Nu mai putem vorbi de culori “plictisitoare”, conformiste. Indrazneste sa folosesti o gama de culori vii, pastelate sau combinatii de culori disco, tipatoare, asociate cu o grafica ce aminteste de anii ’80. Ai auzit de stilul Memphis? Sigur iti este familiar: uita-te aici sa vezi ce obiecte decorative te atrag.

perne memphis.jpg

4. Iti plac atat piesele de mobilier vintage cat si cele moderne? Foarte bine, alege o piesa centrala si incearca un mix echilibrat de nou si vechi.

Peste obiectele dintr-o casa nu ar trebui sa se astearna prea repede praful. Incearca sa cumperi doar acele obiecte de care ai nevoie. Vrei sa reamenajezi? Poti face o combinatie practica de nou si vechi care sa arate foarte bine. Alege o piesa centrala care va fi “vedeta” camerei si completeaza cu restul de mobila si decoratiuni de care ai nevoie.

durieux.jpg

5. Plante? Cat mai multe. Adu viata in casa ta. Sa fie verde si lumina!

Pretuieste natura. Ea este impresionanta, vesnic sursa de vitalitate si echilibru. Incearca sa te inconjori de plante: nu exista niciodata prea multe ci doar organizate ineficient. Pe langa rolul lor benefic asupra sanatatii si mediului, plantele aduc viata si ridica tonusul cu aerul lor proaspat. Sigur vei simti imediat vibratiile pozitive ale unei colectii de plante cu frunze verzi sau ale unui perete cu plante aerobe.

plante design interior.jpg

───────────────────────────


Pe parcursul acestui nou inceput iti doresc sa mai urci o treapta catre versiunea ta cea mai buna. Casa ta e importanta dar nu uita nici de tine: fa mai mult sport, petrece timp in natura, comunica mai mult cu cei dragi, gateste ceva bun, fii creativ si investeste doar in acele momente sau lucruri de care ai intr-adevar nevoie. Inconjoara-te de energie pozitiva, de un spatiu aerisit, luminos, de mobila si decoratiuni care vorbesc despre tine si ies din tiparul uniform folosit de toata lumea. Interiorul unei case trebuie sa reflecte ideile si emotiile celor care locuiesc in ea.


Ai nevoie de ajutor pentru un proiect de amenajare? Uita-te aici si vezi cum poti colabora cu un designer, ce materiale primesti sau calculeaza-ti bugetul.

Daca inca nu ti-ai terminat cana de ceai, mai rasfoieste paginile revistei noastre online sau ale magazinului.


trend design.jpeg

Tags: design interior trenduri stil de viata

Milena Taranu | 29.01.2019

Vezi toate articolele

Recomandari