Amenajarea versatila a apartamentului tau

Cum schimbi designul de interior al casei de la un sezon la altul?

Daca vrei sa ai parte de un apartament versatil, sa-l amenajezi pentru vara, dar sa-l ai pregatit si pentru toamna, designerii nostri de interior te ajuta cu cateva sfaturi pentru un decor versatil.

Versatilitatea unui spatiu vine in primul rand din culorile peretilor. Ca sa faca fata cu brio 12 luni pe an, alege o nuanta de albastru sau verde (baby blue sau turcoaz, spre exemplu), pentru ca indiferent de anotimp, pot fi corelate cu natura. Culorile puternice precum rosu sau galben au nevoie de o adaptare mai atenta in designul de interior si trebuie alese cu grija.

Dupa ce ai ales culorile peretilor, restul inseamna largirea garderobei. Orice canapea ai comanda si oricum alegi s-o asezi in living, la sfarsitul zilei conteaza si „mantia” ei. Poti opta pentru mai multe huse din materiale textile si culori diferite, fiecare in ton cu amenajarea de interior a sezonului respectiv. Daca ai, spre exemplu, o canapea de piele vintage maro, vrei s-o etalezi in special toamna ca s-o conectezi la natura, sa-ti evoce aramiul frunzelor uscate. Vara o poti acoperi cu un material subtire, alb, care sa cada pana-n podea si sa dea in designul de interior o senzatie de libertate, liniste si vaporos. 

Corpurile de iluminat care completeaza camerele pot deveni si ele cameleon prin schimbarea abajurului. Primavara si toamna foloseste culori puternice, care pot completa peretii pastelati, iarna te poti juca cu griuri si cu pattern-uri din lana impletita care sa dea un aer retro si senzatia de alb al ninsorii.

Un covor moale sub talpi poate fi un alt indicator al caldurii de care ai nevoie iarna, acelasi care poate fi scos vara, ca picioarele goale sa paseasca pe podeaua sau faianta racoroasa.

Un design versatil poate continua si cu (si fara) rama sau tablia unui pat. Daca vara tinzi spre un stil boem, poti pastra intr-un colt ascuns tablia din lemn de brad, menita sa dea un aer elegant spre toamna sau iarna. Dezmembreaza si rama patului, schimba perdelele de culori inchise pe unele usoare, din panza si s-ar putea ca dimineata sa ti se para viata o idee mai simpla (iar vara ar trebui sa fie despre simplu).

Desigur, succesul unui proiect de design interior sta si in detaliile gandite cu toate simturile. Iarna poti completa cu lumanari cu aroma de vanilie sau scortisoara, cu boluri umplute cu coji de portocala sau crengute de brad, iar primavara, vara poti amenaja cu flori de camp, de tei sau cu doua-trei plante precum un ficus, care sa-ti umbreasca si sa-ti racoreasca un colt al casei.

Versatil in functie de sezon poate fi si mobilierul. Poti opta pentru o masa care poate fi transformata si-n biroul ideal intr-o perioada cu mai multe proiecte, pentru o oglinda decorativa ovala pe care s-o muti din living in dormitor sau in baie, in functie de anotimp sau starea de spirit.

Nu uita de pernele sau tablourile decorative. Gasesti o galerie colorata si in magazinul online Interior si sunt usor de asortat canapelei sau peretilor, sau de ascuns cand vrei o cromatica mai linistita.

Designerii nostri de interior pot scrie pagini intregi despre design versatil, dar ar prefera sa discute pe nevoile tale specifice, asa ca scrie-ne, trimite-ne poze si hai sa planuim patru sezoane +1 in livingul tau.  

Sursa imagini: Pinterest

Milena Taranu | 02.09.2019

Vezi toate articolele

Recomandari