Amenajare de interior minimalista
Consuma mai putin, consuma mai destept
Amenajarea de interior intr-un stil minimalist se traduce prin simplitatea expresiei "Less is more".
Daca un obiect sau o piesa de mobilier este functionala, atunci dovedeste stilul. Daca este pur decorativ (rame, statuete, ceasuri, oglinzi, etc.) nu va rezista pe termen lung in casa unui minimalist. Daca si tu iti ghidezi viata in jurul intrebarii „la ce-mi foloseste?”, s-ar putea ca designul de interior minimalist sa fie pentru tine.
Minimalismul nu este pentru cei care vor sa arate opulenta din detalii, ci pentru fanii simplitatii la imbinarea unor linii, forme și culori (puține).
Cadenta stilului fiind pe putin, dar mai ales pe util, un living minimalist poate fi populat cu o canapea gri închis, cu perne decorative in aceeasi nuanta (sau fara).
Peretii pot fi vopsiti intr-o alta nuanta de gri, apropiata, iar biblioteca se poate traduce prin cateva rafturi spatioase care continua linia cromatica. Masa de cafea va fi cat se poate de discreta si multifunctionala, cu picioare de sprijin ce pot lua forme geometrice iesite din comun.
Gama griurilor, a nonculorilor, nu inseamna ca minimalistii nu apreciaza cate o pata colorata, un tablou decorativ definit de o nuanta aprinsa pe peretele din spatele canapelei, care sa deserveasca si ca punct de focus, si ca semn al unui centru al incaperii. Atentia poate fi atrasa si printr-un corp de iluminat cu un abajur viu colorat, care sa troneze deasupra mesei de cafea.
Ca minimalist, incadreaza-te intr-o raza de două-trei nuanțe de culori. Daca la bucatarie alegem un blat alb cu suport negru, care se va asorta cu restul corpurilor de mobilier, putem alege un set de scaune portocalii, care vor deveni pata de culoare, fara sa pierzi unitatea cromatica si stilistica.
Designul de interior minimalist implica si o relatie stransa exterior-interior, adica un living cu ferestre cat mai mari, fara elemente care sa blocheze lumina.
Mergi pe linia unor pereti simpli, corpuri de mobilier - mese, dulapuri sau biblioteci cu un design modern si cu finisaje simple, fara manere sau gravuri baroce redundante, spre exemplu. Gasiti cateva modele si in magazinul nostru online, Interior.
Amenajarea de interior minimalista nu de putine ori primeste si eticheta categoriei lux, datorita liniilor monocromatice folosite, care dau un plus de prestanta, dar si datorita decorarii cu piese de mobilier de o calitate superioara. Pe langa importanta functionalitatii obiectelor, este importanta si durata lor de viata. Minimalistii vor alege adesea sa investeasca mai mult intr-o canapea vintage de piele, intr-o masa decorativa din lemn de brad, hand-made sau intr-o comoda cu usi culisante, daca sunt convinsi ca investitia va trona in livingul lor pe termen lung si astfel vor consuma mai putin.
Daca esti gata sa te debarasezi de obiecte, fotolii, dulapuri inutile, da-ne de veste. Incepem sa comunicam impreuna pe limba minimalismului!
Sursa imagini: Pinterest.