PATTERN-URILE IN DESIGNUL INTERIOR

Imprimeurile "hainelor" in care iti imbraci casa

E dimineata unei zile importante in care trebuie sa arati impecabil. Deschizi dulapul si te trezesti in fata unei probleme: cum ar trebui sa te prezinti? Care este vestimentatia care iti pune in valoare calitatile, profesionalismul, personalitatea? 

Vrei sa asortezi cateva piese: o camasa inflorata cu un pantalon uni, o fusta simpla cu o bluza in carouri, un tricou casual cu o pereche de pantofi eleganti, o cravata simpla cu o pereche de sosete in culori tari dar nu esti sigur pe alegerile tale si mai ales pe reactia pe care o vei starni. Vei transmite mesajul potrivit prin imaginea pe care ai creat-o?

Dilema cea mai mare este probabil legata de modelele grafice imprimate pe textile: motive florale, geometrice, abstracte, foto-printuri care trebuie armonizate intre ele sau alaturate altor piese vestimentare sau accesoriilor.

Atentia la detalii ar trebui sa se regaseasca si in alegerile pe care le faci pentru caminul unde iti petreci cele mai frumoase clipe alaturi de familie si cei dragi.

Casa ta are personalitate si poate imbraca diverse „haine”: elegante, casual, extravagante, chic, sau cu alura inspirata din culturi exotice. Este la fel de greu sa asortezi texturile, culorile si imprimeurile ca atunci cand iti pregatesti tinuta iar aceste elemente joaca un rol important si se completeaza reciproc.

Daca vrei sa ai o perceptie mai clara a modelelor grafice in cadrul unei ambiante trebuie sa intelegi ca imprimeurile de pe diverse materiale au aparut din nevoia de a decora, de a completa compozitia in armonie cu obiectele ce te inconjoara. Pattern-urile nu trebuie sa incarce inutil atmosfera ci sa “umanizeze”, sa personalizeze intr-un mod placut spatiul. 

Pentru ca astazi dispunem de o tehnologie avansata, poti alege metoda de aplicare a imprimeului de pe materialele ce compun ambianta: de la textil pana la lemn, sticla, melamina sau plastic si chiar metal, posibilitatile sunt variate. Asadar, grafica poate fi prezenta pe o multitudine de obiecte in diverse forme si metode: pe huse de perna decorativa, pe abajururi sau canvas, draperii, covoare, fete de masa, panouri decorative, fronturi de usi, lambriuri, ceramica, panouri de protectie din sticla si multe altele. 

Poti opta pentru diverse modele care ar trebui sa vorbeasca despre gusturile si personalitatea ta: simple - in linii geometrice, elegante – de inspiratie art-deco, extravagante – cu animal print, boeme sau mai aproape de natura - vegetale si florale si multe altele, in functie de efectul pe care doresti sa il obtii. 

Daca iti doresti un aspect simplu si luminos vei opta intotdeauna pentru modele monocrome, geometrice. Daca te simti atras de un aspect chic, feminin, cu nota “french” vei alege modele florale in culori pastelate. Pentru un look elegant si „posh” vei cauta sa completezi cu un model in culori neutre, in stil art-deco sau geometric. Pentru camera copilului tau nimic nu este mai potrivit decât un model colorat, viu, ce da spatiului un aer “de poveste”. 

Tine mine ca imprimeurile pot fi repetate in acelasi cadru pe mai multe suporturi sau obiecte: atat pe o serie de perne decorative cat si pe un perete ca tapet, pe un abajur sau pe un canvas ce decoreaza un perete. Ar fi bine sa ai in vedere ca fondul creat de prezenta altor elemente sa permita, adica sa fie neutru, cat mai simplu. 

La final, cand vei privi in ansamblu camera, rezultatul ar trebui sa fie un aspect general armonios, unitar, integrat, care se regaseste in fiecare obiect al “scenografiei” – atat prin modelul grafic ales, cat si prin gama de culori. 

Te-ai decis? Orice tip de model ai alege, vei capata cu siguranta un plus de personalitate si confort. 

Nu stii ce sa alegi? In cazul in care varietatea de optiuni te descurajeaza, noi iti putem oferi un ajutor de specialitate pentru a gasi cea mai buna rezolvare.

In plus, pentru tine, echipa Interior a pregatit o colectie de modele potrivita pentru decorarea sau redecorarea unui spatiu. Daca esti in cautare de inspiratie pentru a obtine un aspect simplu si luminos, este potrivita colectia “Geometric”, despre care poti citi mai multe amanunte in articolul: Colectie de imprimeuri pentru o amenajare de interior.

pattern.jpg

Tags: decorare finisaje pattern grafica modele

Milena Taranu | 26.05.2017

Vezi toate articolele

Recomandari