MOBILAREA SPATIILOR MICI – AMENAJAREA UNEI  GARSONIERE

Multifunctionalitate in amenajare casei

Sunt arhitect de interior iar in anii in care m-am ocupat de amenajari rezidentiale, cel mai des am intalnit clienti care cer solutii optime pentru garsoniere sau apartamente mici. 

Stiu ca un spatiu cu dimensiuni reduse iti poate da adevarate batai de cap. Mai stiu ca ai nevoie de toate facilitatile care ar trebui sa se regaseasca intr-o casa: zone in care sa depozitezi diverse lucruri, un loc in care sa iei masa dar si o bucatarie, o baie care sa-ti ofere intimitate, o camera in care sa te odihnesti, un living in care sa te relaxezi cu prietenii si chiar si un mic spatiu cu plante sub forma unui balcon. 

Eu am descoperit si iti dezvalui si tie secretul: solutia sta in multifunctionalitate, totul la cel mai bun raport calitate-pret si un proiect dedicat tie, care sa se desfasoare cat mai rapid cu putina.

Pentru provocarile mai sus amintite am gasit rezolvarea in proiectarea unor piese de mobilier care sa indeplineasca mai multe functii – asadar sa fie foarte utile dar sa nu incarce spatiul, sa arate bine dar sa se integreze intr-un concept ce are ca obiectiv o atmosfera luminoasa si placuta.

A doua solutie pe care am implementat-o adesea consta in selectionarea si achizitionarea unor piese de mobilier cat mai variate ce raspund cerintelor unei locuinte. Acest proces necesita mai putin timp in faza de proiectare si executie si, astfel, este ideal pentru clientii care doresc un termen scurt si costuri mici in implementarea proiectului. Am ales de multe ori, impreuna cu clientii mei, un design in linii cat mai simple, culori neutre accentuate de unul sau doua tonuri mai tari si texturi casual in nuante calde - consider ca acestea sunt doar cateva din atributele unei amenajari de succes pentru o garsoniera.

amenajare garsoniera ikea.jpg

Crezi si tu, ca si mine, ca o casa nu e “acasa” daca nu e personalizata dupa gustul si caracterul celui ce locuieste in ea, de aceea te sfatuiesc ca decoratiunile sa fie alese cu grija in asa fel incat sa completeze amenajarea, nu sa incarce inutil micul tau spatiu.

Deseori, constransa de un buget redus si avand in minte conceptul pe care ti l-am descris, am apelat la Ikea pentru a selecta si achizitiona piese de mobilier simple, in stil nordic-minimalist. Cu ajutorul obiectelor alese am reusit sa creez compozitii practice si versatile.

Vrei mai multe detalii? Urmareste randurile de mai jos si vei afla parcursul unui proiect de mobilare si decorare pentru o garsoniera.

In prima faza ar trebui sa stii ca bugetul alocat proiectului a fost minim, iar timpul de executie a fost de doua saptamani. 

Dupa cum ai observat in imagini, camera de zi tine loc si de dormitor, de aceea am ales o canapea compusa din patru saltele care pot lua foarte usor forma unui pat. In acest fel, zona de lounge din timpul zilei se schimba usor in zona intima, de noapte.

amenajare ikea garsoniera.jpg

O casa nu prinde viata fara cateva piese ce o scot din banalitate: masa cu sase locuri, alaturi de capul de cerb decorativ din lemn au fost realizate pe comanda la Twins Studio, in culorile amenajarii.

Ai si tu o bucatarie deschisa? Am separat aceasta parte a camerei de zona de zi printr-o biblioteca de dimensiuni medii, deschisa catre ambele spatii.

Normal, vrei sa te simti bine acasa. Pentru a crea senzatia de confort si intimitate am accesorizat cu cateva textile: draperii intr-o nuanta de mov si covoare tesute, perne decorative in culori jucause, un fotoliu cu design deosebit, piesele fiind alese in gama de culori fresh: verde viu si turcoaz, galben si lila.

Te gandesti sa optezi pentru un mobilier personalizat, facut pe comanda, sau sa alegi cea mai rapida si simpla solutie care presupune achizitionarea unor piese de mobilier multifuntionale din magazin. Daca este vorba de un spatiu redus ca dimensiuni ar fi bine sa te consulti cu o echipa de design pentru a face cele mai bune alegeri.

Oricare ar fi planul tau, noi suntem aici pentru tine, paseste cu incredere in “interior”!

* proiect de amenajare realizat de echipa Interior: Arh. Mariana Bercu, Arh. de Interior Milena Taranu.

Tags: mobilare si decorare amenajare garsoniera mobilare spatii mici

Milena Taranu | 25.03.2018

Vezi toate articolele

Recomandari