MOBILAREA SI DECORAREA UNUI SPATIU INCHIRIAT

Exemplu de amenajare

Imagineaza-ti urmatorul scenariu: cauti un apartament de inchiriat in care sa locuiesti singur sau poate cu cineva drag sau poate esti chiar tu proprietarul unui astfel de spatiu pe care vrei sa-l pregatesti pentru urmatorii locatari. Cum il mobilezi astfel incat sa fie primitor, sa indeplineasca toate functiile necesare si sa arate nu doar ca un apartament ci ca un loc unde poti fi “acasa”.

Provocarea pentru tine, ca proprietarul unui apartament de inchiriat este sa populezi spatiul de inchiriat cu piese de mobilier care sa fie baza viitoarei amenajari adaptate conform personalitatii viitorului locatar.

Asadar apartamentul tau trebuie sa contina piesele de baza intr-un cadru cat mai neutru, ca o panza alba, pregatita pentru artistul ce isi va picta portretul in functie de propriile gusturi, trairi si emotii.

Dar cum faci asta? Daca esti strans legat de un termen limita, un buget restrans si nu ai cunostintele necesare, te sfatuiesc sa apelezi la un specialist. Un designer de interior poate gasi solutia in cativa pasi simpli, trebuie doar sa ai incredere ca rezultatul va fi asa cum ti-ai imaginat.

Probabil ai adunat deja un mobilier care ti s-a parut a fi cea mai buna alegere iar acum, cand vezi totul asezat in spatiul respectiv iti dai seama ca lipseste ceva: putin suflet, ceva uman, adica o decorare sau o completare cu cateva obiecte esentiale pe care nu stii sa le alegi.

Designerii nostri sunt obisnuiti sa rezolve astfel de situatii, nu e chiar atat de complicat. Iti povestesc pe scurt cum a fost in cazul unui apartament destinat inchirierii, cu doua camere dar foarte spatios, situat in zona de Nord a capitalei. Pentru ca o mare parte din obiecte existau deja: canapeaua, patul, mobila TV, dulapul din dormitor, am completat cu o zona de luat masa in living, doua noptiere, un fotoliu, o comoda cu sertare in dormitor si o masa cu scaune in bucatarie – piese alese exclusiv de la Ikea. Corpurile de iluminat: lampa suspendata din dormitor si aplicele de langa pat, plafonierele din hol si living si toate celelalte au fost alese de la Ikea si Mobexpert.

DSC_6753.jpg

DSC_6722.jpg

produse interior 7.jpg

Am avut in minte un cuplu de oameni tineri atunci cand am creat conceptul amenajarii: un “vibe” dinamic, vesel, colorat si practic.

Pentru decorare am ales o nota minimalista, in linii geometrice, intr-o combinatie de culori reci pentru dormitor si calde pentru living dar neutre, subtile. O parte din tablouri poarte semnatura echipei Interior si le gasesti aici, iar restul decoratiunilor sunt de la Ikea.

Plantele, bineinteles, joaca si ele un rol important: trezesc la viata casa si imprastie prospetime, deci nu uita de ele!

Dintr-un apartament lipsit de personalitate, mobilat minimal, credem ca am inceput sa scriem povestea unui loc mai aproape de tine, mai aproape de interiorul tau. Te asteptam sa continui tu aceasta poveste cu propriile tale idei si ganduri sau sa incepi alaturi de noi un nou capitol personal despre propria ta casa. Suntem aici pentru tine, la doar un click distanta! Hai sa compunem impreuna ceva cu adevarat pentru tine.

* proiect de amenajare realizat de echipa Interior: Arh. Mariana Bercu, Arh. de Interior Milena Taranu.

Tags: decorare echipa interior amenajare mobilare

Milena Taranu | 27.11.2018

Vezi toate articolele

Recomandari