Zece sfaturi utile pentru a castiga spatiu in apartamentul tau

O criza care poate fi rezolvata

Cea mai mare problema a locuintelor noastre e lipsa de spatiu. Dar ea nu e intotdeauna una reala. Ea apare din cauza unor erori sau a unor obiceiuri proaste care duc la aglomerarea peste masura a locuintelor.

Mai jos, prezentam 10 sfaturi utile pentru a optimiza spatiul din apartamente.

1. Cand alegi mobilierul, cauta sa existe un echilibru intre frumusete si utilitate.

2. Ia legatura cu un expert in design interior si alegeti un stil care sa ti se potriveasca, de exemplu: nordic, mediteraneean, vintage, clasic etc. E mult mai usor sa folosesti eficient spatiul daca ai un proiect bine gandit.

3. Gandeste-te la cat mai multe amanunte de la inceput, fa-ti un plan bun, astfel nu va trebui sa improvizezi. Improvizatiile sunt cele mai mari consumatoare de spatiu dintr-o locuinta.

4. Cunoaste-ti foarte bine nevoile personale si pe ale celor cu care locuiesti, astfel nu vor fi achizitionate obiecte si mobilier inutil.

5. Foloseste-ti imaginatia. Sunt zeci de locuri intr-o casa in care poti monta rafturi, poti prinde un dulap mai mare sau mai mic, poti depozita ceva.

6. Mai putin inseamna mai mult si in ce priveste amenajarea unui apartament. Limiteaza-ti alegerile strict la ce e nevoie pentru realizarea solutiei.

7. Spatiul se foloseste si pe inaltime. Utilizeaza-l cu incredere pe cel de deasupra dulapurilor, dar fara sa ruinezi imaginea de ansamblu. Alege cutiile potrivite in care sa asezi lucruri necesare.

8. Si spatiul de sub paturi si canapele poate fi folosit pentru depozitare.

9. Cel mai mult spatiu il castigi atunci cand vinzi, donezi sau arunci lucrurile pe care nu le mai folosesti. Cel putin un sfert din locuinta ta e ocupata cu astfel de lucruri.

10. Dezordinea are prostul obicei de a invada spatiul. O amenajare poate fi distrusa de haosul dintr-o locuinta. Aceasta stare creaza discomfort si senzatie de sufocare si nu vine de la micimea apartamentului.

Milena Taranu | 08.06.2020

Vezi toate articolele

Recomandari