Simplitate in design

Cat de complicata e simplitatea in ce priveste decorarea unui apartament

Auzim foarte des expresia “imi doresc ceva simplu”. Ea apare in legatura cu mancarea, cu petrecerea timpului liber, cu un element de mobilier, dar si in legatura cu o locuinta.

Acest “ceva simplu” ascunde o retea complicata de aspiratii, de reprezentari si de nuante incat e dificil de atins.

Dar sa vedem ce inseamna simplu pentru o locuinta.

Foarte multi dintre cei care cauta simplitatea in ce priveste spatiul de locuit o asociaza pe aceasta cu lumina. Simplu inseamna un apartament foarte luminos, ceea ce implica o anume orientare a acestuia si geamuri mari care nu mai sunt deloc atat de simplu de intretinut.

O alta caracteristica a simplitatii in ce priveste locuinta o reprezinta volumul. Adica un apartament simplu inseamna unul de peste 100 de metri patrati, cu cel mult doua dormitoare si o sufragerie mare. Pentru ca simplu inseamna aerisit, deci aceasta caracteristica trebuie asociata cu un spatiu pe masura.

E adevarat ca aceasta simplitate vine asociata si cu putine elemente de mobilier, pentru ca nu-i asa, un apartament incarcat cu mobila nu mai e deloc simplu.

Dar, pe de alta parte, aceste elemente de mobilier trebuie sa fie de calitate, in general de inspiratie scandinava, cu fete din lemn sau vopsite in culori deschise.

Probabil ca persoanele care au in minte conceptul de simplu in ce priveste locuinta se gandesc la pereti de culoare alba, bai cu mult inox de calitate si gresie, de asemenea, deschisa la culoare.

Simplitatea inseamna si sa n-ai batai de cap si de aceea apartamentul trebuie sa fie extrem de bine dotat cu tot ce e necesar pentru a fi usor de intretinut. Dintr-un astfel de apartament simplu n-ar trebui sa lipseasca masina de uscat rufe si cea de spalat vase.

Daca vrei sa dezvolti un concept de design pentru apartamentul tau, e foarte util sa folosesti aplicatia de design interior dezvoltata de interioronline.ro.

Si, in plus, e important sa discuti cu un expert in design interior pentru a fixa exact ce intelegi prin “simplu”. E foarte important sa “simplifici” viziunea, sa o imparti in mai multe idei, astfel incat sa le realizezi pas cu pas.

Pentru un concept de design simplu, inspira-te din magazinul online in ce priveste mobilierul si accesoriile pentru casa sau scrie-ne pentru a incepe un proiect de amenajare impreuna!

Milena Taranu | 13.07.2020

Vezi toate articolele

Recomandari