Scoala si provocarile ei. Adaptarea unui apartament mic la nevoile unei familii mari

Solutii simple la probleme complicate

Incepe scoala. Vrei sa te muti. Ai doi copii, o fata si-un baiat, iar apartamentul cu trei camere a devenit neincapator. Te gandesti ca fiecare copil trebuie sa aiba camera proprie si nu-ti vine sa transformi sufrageria in dormitor.

Vestea buna e ca exista solutii, vestea proasta e ca nu exista solutii perfecte.

Prima abordare. Ar trebui sa creezi un proiect de design interior pentru camera copiilor in care pot sa stea amandoi, protejandu-le si intimitatea. 

In primul rand ai nevoie de doua paturi, de doua birouri si doua dulapuri. Pot fi si mai mici, adaptate la marimea camerei. 

In cazul in care mergi pe aceasta varianta, e indicat sa amenajezi pentru ei cea mai mare incapere din casa. 

Creeaza doua zone, cate una pentru fiecare dintre ei, pe care le poti separa in nenumarate feluri. Poate fi realizat un perete subtire pe cadru din lemn cu o usa care gliseaza. Poate fi creat un paravan usor, mobil care, la nevoie, se poate strange. Poate fi gandita si confectionata o draperie eleganta care separa cele doua spatii.

E foarte important, inainte de a incepe un proiect, sa te consulti cu un expert in design interior. Te poate ajuta sa-l duci la bun sfarsit.

A doua abordare. Cele doua dormitoare ale apartamentului sunt transformate in camere ale copiilor, iar sufrageria o imparti in doua - creezi un spatiu de dormit pentru tine si partener sau partenera, micsorand si regandind zona de “living”. Aplici metoda separarii, patul poate fi mascat printr-o modalitate eleganta, folosind una dintre solutiile enumerate mai sus. 

Prin aceasta metoda, apartamentul mai castiga o incapere. Desi mica, camera devine extrem de adaptata la nevoile unei familii de patru persoane.

Foloseste aplicatia de design interior dezvoltata de Interioronline, pentru a lua legatura cu un designer.

Alegerea uneia dintre cele doua solutii trebuie facuta in functie de apartament, de marime si de modul in care este impartit. La limita, folosind o combinatie dintre cele doua solutii, un cuplu cu doi copii poate locui si intr-un apartament cu doua camere, dar care ar trebui sa fie spatios, sa aiba cel putin 75 de metri patrati utili.

Milena Taranu | 02.09.2020

Vezi toate articolele

Recomandari