Nu-ti transforma locuinta intr-un mare kitsch de Sarbatori

De ce trebuie sa eviti sa te faci remarcat, cu orice pret, de Mos Craciun?

Fiecare dintre noi vrea sa intampine Craciunul intr-un mod cu totul si cu totul special. Si, de multe ori, acest special devine o forma de exces si razbunare asupra propriei noastre locuinte.

Nu trebuie sa ai cel mai mare brad, cel mai stufos, cel mai bogat, luminat si impopotonat. 

O astfel de abordare iti ruineaza si bugetul si Sarbatorile. 

In loc sa te bucuri de ele, vei petrece ore in sir alergand prin oras dupa tot felul de nimicuri, iar la sfarsit s-ar putea sa lasi bradul singur acasa in ziua de Craciun pentru ca ti s-a intors cel mai bun prieten din America.

● Bradul trebuie sa fie adaptat incaperii care-l gazduieste. Recomandam unul natural, in ghiveci care poate fi replantat dupa Craciun.

craciun design.jpg

● Daca ai o familie mare, o casa mare si multe ajutoare (Elfi), merita sa ai un brad mai mare.

● Daca locuiesti singur sau singura, ia un brad mic si dens care sa improspateze atmosfera pentru tine si prietenii tai.

decoratiuni craciun.jpg

● Decoratiunile. Nu lua unele scumpe, dar nici foarte ieftine. Mai bine doua, trei globuri create de un artist decat 50 de globuri industriale. Se vede diferenta, iar viziunea si creativitatea innobileaza bradul.

decoratiune craciun.jpg

● Luminile. Nu te apuca sa umpli casa cu siruri de becuri care palpaie, care vibreaza, care canta. Nu trage fire pline cu lumini prin casa, pe ferestre, pe zidurile exterioare.

● Te-ai facut mare, iar Mos Craciun nu are timp de tine. Foloseste doua, trei lumanari decorative, eventual parfumate, asezate in suporturi inspirante. Lumina, caldura si parfumul lor fac toti banii, iar atmosfera creata va fi chiar una de sarbatoare. Sarbatoarea bunului gust.

craciun decoratiune.jpg

● O coronita de brad prinsa de usa de la intrarea in casa sau apartament, un pres de sters pe picioare cu motive de Craciun, un clopotel, un bol cu bomboane multicolore si alte cateva mici elemente discrete de decor iti pot transforma locuinta si crea aerul de sarbatoare.

decoratiuni craciun design.jpg

S-ar putea ca discretia, masura si bunul gust sa fie mult mai apreciate de Mos Craciun decat opulenta, lumina extravaganta si marimea bradului.

Pentru mai multe informatii poti contacta un expert in design interior pentru a da valoare ideilor tale. 

Sursa imagini: Pinterest

 

Milena Taranu | 26.11.2019

Vezi toate articolele

Recomandari