Nu neglija holul!

Pentru ca prima impresie conteaza

E prima intalnire cu o locuinta. Acolo, in hol, imediat dupa usa de la intrare ia nastere stilul. Ori va fi dragoste la prima vedere, ori nu va fi deloc.

Holurile sunt importante pentru ca prima impresie conteaza intotdeauna. In Romania, gandirea comuna e ca acestea ar trebui sa fie mai degraba functionale, sa ai unde sa-ti asezi pantofii, decat sa te concentrezi pe infrumusetarea unui spatiu atat de mic.

Dar tocmai in acest punct apare distinctia dintre o locuinta eleganta si una banala, lipsita de personalitate.

Un hol elegant merita efortul si investitia mai ales in cazul in care locuinta va fi scoasa pe piata pentru vanzare sau inchiriere.

Spatiul fiind mic, e nevoie mai mult de idei decat de bani. 

Iata cinci sfaturi de care ar trebui sa tii cont pentru a avea un hol care va fi remarcat si va schimba atmosfera din intreaga locuinta:

1. Pentru ca suprafata e mica, poti folosi o gresie de calitate superioara, eleganta si memorabila fara a fi extravaganta. O pardoseala reusita la intrarea in casa va creste valoarea proprietatii.

2. Peretii ar trebui vopsiti in culori cat mai deschise. Albul e o alegere ideala, mai ales daca pardoseala e cu modele geometrice mai dense, colorata.

3. Prea putine holuri au acces la lumina naturala, de aceea e important sa fie foarte bine luminate. Foloseste spoturi pentru o lumina alba, odihnitoare.

4. Nu te sfii sa decorezi peretii, sa pui o oglinda cu o rama interesanta care sa rimeze cu pardoseala, sau poate un tablou. E foarte important ca decorarea sa fie discreta, sa nu incarce spatiul redus.

5. Un hol reusit e acela care are spatiul de depozitare ascuns in perete, o camara, sau un dulap. Daca nu exista o astfel de posibilitate, e bine sa ai un dulap potrivit. Evita sa montezi cuiere sau sa lasati pantofii la vedere. 

Unii experti spun ca un hol reusit salveaza un intreg apartament. Poate fi o exagerare, dar merita incercat!

Daca vrei sa-ti redecorezi holul, o camera sau intregul apartament e bine sa folosesti aplicatia de design realizata de interioronline.ro. Incepe un proiect de design interior alaturi de noi!

Produsele marca Interior sunt o sugestie pentru decoratiuni potrivite si pentru holuri.  

Milena Taranu | 03.07.2020

Vezi toate articolele

Recomandari