Culoarea peretilor

 De ce e atat de greu de ales?

Nu exista dezbatere mai mare intr-o familie ca atunci cand se redecoreaza apartamentul si trebuie aleasa culoarea peretilor. Dupa zile de discutii in contradictoriu, fiecare parinte are culoarea lui preferata, fiecare copil pe-a lui si nu se ajunge la niciun rezultat. 

Alegerea culorii peretilor intr-o familie e mai greu de negociat decat un tratat de pace dupa un conflict armat ce dureaza ani. 

Doar n-om fi de acord cu Robert, 7 ani, care vrea peretii casei negri si Omul Paianjen pictat la dimensiuni gigantice in sufragerie.

Fiecare vine cu argumentele lui, de aceea cred ca dupa zile lungi de discutii epuizante se ajunge la alb. E culoarea care nu entuziasmeaza pe nimeni, dar nici nu produce nevroze.

Acesta e motivul pentru care familiile aleg alb. Ce se intampla in apartamentele in care locuiesc oameni care au scapat de familii? Cred ca aici, in zona de studenti, hipsteri, tineri corporatisti, peretii locuintei capata ceea ce au visat atunci cand au fost ridicati - capata culoare.

Cei care locuiesc singuri pot lua deciziile mai usor, propunerile lor nu trebuie sa treaca de parlamente in care dezbaterile sunt nesfarsite. Trebuie spus ca personalitatea unei locuinte e data de culoarea peretilor.

Aici, creativitatea e nesfarsita. Poti sa ai o culoare diferita pentru fiecare camera, poti sa ai aceeasi culoare, dar cu nuante diferite pentru fiecare camera, poti sa creezi categorii de culori, baile intr-un fel, dormitoarele in alt fel, sufrageria, propria culoare.

Ce e foarte important atunci cand stabilesti culoarea peretilor din locuinta? Un concept clar de design. Vrei o casa clasica, vrei stilul scandinav, boho-chic sau mediteraneean? Conceptul trebuie gandit inainte de vopsirea peretilor.

E foarte important sa discuti cu un expert in design interior daca vrei sa ai argumente in negocierile din familie, sau daca doresti sa alegi culoarea potrivita pentru conceptul de design gandit initial.

Nu ezita sa folosesti aplicatia de design interior, realizata de interioronline. Te ajuta sa stii exact ce ai de facut in functie de bugetul disponibil.

Milena Taranu | 03.07.2020

Vezi toate articolele

Recomandari