Cinci solutii practice ca sa ai suficient spatiu intr-o garsoniera

Design interior pentru spatii mici

Tot mai multe persoane aleg sa locuiasca in garsoniere cat mai aproape de centrul orasului.

Chiria e mai mica. Dar si in situatia in care vrei sa cumperi o locuinta in oras, pretul e mai accesibil.

In Bucuresti, o garsoniera in zona centrala, aproape de o statie de metrou, costa in jur de 60.000 de euro sau poate mai putin (pretul depinde de foarte multe criterii).

Foarte multi tineri locuiesc in garsoniere, singuri sau in cuplu, iar amenajarea unei singure camere care sa ofere confortul unui apartament nu e deloc o sarcina usoara.

Designerii Interior iti dezvaluie 5 trucuri de care trebuie sa tii seama atunci cand amenajezi o garsoniera:

1. Segmentarea spatiului nu e tocmai o solutie optima. Nu trebuie sa delimitezi spatiul de dormit de cel de zi. Biroul si spatiul de bucatarie segmentate de mobilier, paravane si alte accesorii creeaza o senzatie de inghesuiala si nu optimizeaza spatiul.

amenajare interior garsoniera 1.jpg

2. Dormitorul. Nu e atat de ingrijorator ca patul sa se afle in aceeasi incapere cu canapeaua si televizorul. Foarte multi dintre cei care locuiesc in garsoniere incearca sa ascunda patul in care dorm, de zona in care se afla canapeaua si televizorul. Nu aceasta e solutia! Cele doua elemente de mobilier convietuiesc cu o singura conditie: ca patul sa fie facut in fiecare dimineata! :)

amenajare interior garsoniera 2.jpg

3. Fara birou. Limiteaza cat mai mult functiile garsonierei. Daca nu lucrezi acasa, nu ai nevoie de un birou mare sau de un spatiu de lucru dedicat. Daca, in general, nu gatesti, nu trebuie sa iti cumperi toata aparatura de bucatarie: un aragaz mare, cea mai voluminoasa masina de spalat vase si un frigider urias.

amenajare interior garsoniera 3_1.jpg

4. Atentie la mobilier! Acesta trebuie sa fie practic, nesofisticat si sa raspunda nevoilor tale. Nu cumpara o noptiera care ti-a placut in mod deosebit, daca nu ai loc pentru ea. Simplitatea e solutia pentru a crea confort intr-o garsoniera. 

amenajare interior garsoniera 4.jpg

5. Spatiile pentru depozitare. E indicat sa fie mai degraba deschise. Pentru haine, alege o bara si umerase albe sau un stativ mobil pentru haine care poate fi mutat prin camera. Folosirea cutiilor si a spatiului de sub pat reprezinta solutii inteligente pentru depozitare. Dulapurile mari, cu usi masive nu ofera un volum cu mult mai mare de depozitare si mananca din spatiul garsonierei.

amenajare interior garsoniera 5.jpg

Garsoniera e locuinta ideala intr-un oras mare, daca ai o viata activa si vrei sa fii aproape de locul de munca, de facultate si de cat mai multe atractii. Nu ai nevoie de masina, iar intretinerea, curentul si gazele nu costa foarte mult. Faci ordine repede, dar pentru a avea confort, e nevoie de organizare si putina imaginatie. 

Daca ai nevoie de un designer de interior care sa te indrume in procesul de amenajare, nu ezita sa apelezi la echipa Interior! Concepem impreuna cu tine solutii practice, economice si rapide! Alege pachetul de servicii si contacteaza-ne!

Sursa imagini: Pinterest

Milena Taranu | 04.11.2019

Vezi toate articolele