PROIECT DE AMENAJARE PENTRU UN APARTAMENT DE INCHIRIAT

Design interior practic, temporar si usor de adaptat

Ai un apartament pe care vrei sa-l inchiriezi dar nu stii cum sa-l mobilezi. Gasesti greu solutiile care sa se incadreze in bugetul tau si care sa se potriveasca gusturilor si nevoilor potentialilor locatari. In plus, timpul petrecut prin magazinele de mobila, rasfoirea revistelor online si offline nasc noi dileme prin multitudinea de optiuni valabile pe piata.

Acum solutia e la indemana: poti accesa online serviciile unui designer de interior care iti ofera o rezolvare usoara pentru problemele tale legate de mobilare sau decorare. Economisesti timp, energie si bani printr-un simplu "click".

Amenajarea interioara prezentata in randurile de mai jos a fost solicitata online de un client care a apelat la o propunere pentru cateva apartamente destinate inchirierii. Locatia spatiilor se afla intr-un complex rezidential din zona Baneasa iar cu un buget total de 3500 de euro pe apartament, am reusit sa ducem la bun sfarsit mobilarea si decorarea acestor spatii.

Am gandit proiectul pentru personalul alocat liniilor aeriene de pe aeroporturile din apropiere: Otopeni si Baneasa, ce ocupa primele pozitii in lista potentialior beneficiari. Din acest motiv tema amenajarilor s-a axat pe un stil de viata dinamic, tipic tinerilor, in linii simple, moderne, cu accente de culoare. 

Bugetul indicat a fost unul redus, iar din acest motiv am optat pentru o colectie de mobilier placut ca design, usor de transportat si montat, care s-a potrivit temei date. Mobilierul, corpurile de iluminat, obiectele decorative si covoarele au fost achizitionate integral de la IKEA iar perdelele au fost realizate pe comanda la un atelier de specialitate. 

Poiectul de design interior s-a impartit pe spatiile care au intrat in componenta apartamentului: holul de la intrare si dinspre dormitor, dormitorul, spatiul de luat masa si livingul. 

Pentru fiecare camera am ales solutii care sa intruneasca nevoile practice ale utilizatorilor dar si pe cele estetice si de confort. 

Atmosfera creata este specifica unui apartament de inchiriat si anume: placuta, primitoare, un stil modern intr-un cadru luminos, versatil si relaxant dar care lasa loc de personalizare dupa gusturile si caracterul propriu. 

Am inceput prin a ne cunoaste clientul cu ajutorul unui chestionar menit sa ne dea informatiile de care avem nevoie pentru o propunere de amenajare. Apoi, discutiile dintre designer si client au avut ca subiect cele doua variante de mobilare si decorare prezentate sub forma a doua colaje de ambianta pentru toate spatiile vizate: hol, dormitor, spatiul de luat masa si living.  

Dupa un dialog in care am ales impreuna propunerea cea mai potrivita, designerul a finalizat varianta de amenajare intr-un colaj final de obiecte selectionate pentru fiecare apartament. 

Partea tehnica: planul de aranjare a obiectelor în cadrul camerelor si schitele 3D pentru vizualizarea mai clara a ambiantei au avut rolul de a organiza mai clar piesele agreate in camere.

Plan 2D 1 interior.jpg

Proiectul nu se putea finaliza, bineinteles, fara o lista foarte utila de achizitii pentru fiecare zona in parte, conform bugetului dat, cu ajutorul careia clientul nostru a reusit sa aleagă si sa cumpere obiectele alese.

Lista cumparatur 1 interior.jpg

La finalul achizitiilor si implementarea conceptului de design in apartamente, spatiile au putut fi inchiriate cu succes in scurt timp celor care le-au solicitat iar in momentul de fata beneficiarii se bucura de un spatiu gandit special pentru ei.

Desi acest proiect a fost gandit pentru o situatie anume, indiferent de statutul social, cultura, preferintele personale sau starea financiara, cu totii ne dorim un loc al nostru in care sa ne simtim ca acasa: sa confere senzatia de spatiu, confort, lumina, sa fie practic pentru a deservi nevoilor noastre. 

Fie ca esti proprietarul unui apartament sau al unei case, fie ca locuiesti cu chirie, poti apela oricand la o solutie de amenajare sau doar decorare, pentru ca nu-i asa, cu totii meritam sa traim intr-un stil adaptat starii de bine. 

Cand exista o solutie la indemana pentru a economisi timpul si bugetul tau, tu ce ai alege?

* proiect de amenajare realizat de echipa Interior: Arh. Mariana Bercu, Arh. de Interior Milena Taranu.

Tags: decorare mobilare garsoniera spatii mici apartament inchiriat

Milena Taranu | 22.05.2017

Vezi toate articolele

Recomandari