DE LA "interiorul” UNUI TRECUT " LA UN VIITOR PRIN “interior”

Schimbari prin "interior"

Despre cofondatorul Arh. de Interior Milena Taranu

Daca ma uit inapoi, la ultimii opt ani, proiectele de amenajare interioara - rezidentiale si HoReCa, piesele de mobilier si elementele decorative personalizate - au fost pentru mine provocari carora am incercat sa le gasesc cea mai potrivita rezolvare.

Si daca arunc o privire si mai in spate pot vedea ca pasii catre design si arhitectura au urmat o linie fireasca. Din clipa in care am descoperit ce pot face cand varful de grafit atinge hartia, creionul a devenit bagheta mea magica ce poate transforma o idee intr-un obiect. Pe parcursul calatoriei incepute in copilarie am facut noi descoperiri si am experimentat in domeniul artei vizuale pana am gasit echilibrul care a impacat copilul creativ si curios cu “inginerul” adult in devenire, prin studiul arhitecturii de interior.

Prezentul este aceasta aventura, proiectul interior inceput odata cu decizia de a ma alatura unui om la fel de creativ si pasionat. Am format o echipa dinamica impreuna cu arhitecta Mariana Bercu, care avea deja multa experienta practica in arhitectura si amenajari. Astfel, “interior” are ca punct de plecare o relatie bazata pe o viziune comuna a domeniului profesional, dar si a valorilor si viselor in care credem reciproc si carora vrem sa le dam viata. 

Conceptul livrarii serviciilor de design interior pe o platforma online a aparut firesc in timpul unei discutii la birou in care faceam o analiza a pietei. Ne-am dat seama ce lipseste mai ales in cazul tinerilor, care au o mare deschidere pentru mediul virtual. Ideea s-a concretizat in scurt timp intr-un plan concret de “constructie”. 

Am simtit de la bun inceput ca acest proiect ofera un mediu ideal de lucru pentru oamenii talentati, pasionati de ceea ce fac dar care nu doresc sa fie limitati de un loc “rigid” de lucru in care sa fie constransi de un program fix, de un sef autoritar sau de colegi dezinteresati. Platforma se adreseaza celor implicati activ in domeniul design-ului de interior, care vor sa aiba un job ce le permite un stil de viata asumat, responsabil dar in aceleasi timp deschis catre alte activitati.

Cred ca interiorul caminului ar trebui sa fie oglindirea personalitatii noastre, sa ne ofere protectie si confort si sa genereze o atmosfera in armonie cu ritmul nostru de viata. Si mai traiesc cu credinta ca un mod de trai minimalist, anti-consumerist, ne poate aduce mai aproape de noi insine, de cei de langa noi si de ceea ce ne poate face cu adevarat fericiti.

Urmarind aceste idei am construit o platforma online de servicii pe design interior, incercand sa accesam calea directa catre “interiorul” fiecaruia. Vrem sa raspundem acelor nevoi si valori care intregesc si echilibreaza orice spatiu – interior sau exterior.

Lucrand la acest proiect, privesc acum spre un viitor in care mi-am propus sa ajut oamenii sa aleaga cumpatat, inteligent, fara a se incarca de lucruri inutile din dorinta de a “poseda” sau de a construi o imagine care nu reflecta “interiorul” pe care si-l doresc sau de care au nevoie. Asa cum cautam in cei de langa noi cele mai frumoase “piese” care sa ne mobileze “interioarele”, asa ar trebui sa ne gandim si la casa noastra, spatiul unde ne petrecem o buna parte din viata.

Fii parte din acest viitor si invata alaturi de noi cum sa te folosesti de obiecte pentru a crea o lume mai buna pentru tine si pentru cei pe care-i iubesti.

Interior

Tags: amenajari interioare mobila arhitecti designeri milena taranu

Milena Taranu | 30.10.2017

Vezi toate articolele

Recomandari